Descopera principalele avantaje ale incalzirii in pardoseala

Sistemele de incalzire in pardoseala devin din ce in ce mai obisnuite in locuintele romanesti moderne. Cât de bine se potrivește ceva în viața ta este factorul principal în a determina dacă aceasta este sau nu o opțiune viabilă. Cunoști plăcerea de a te plimba desculț pe podeaua caldă a unei case, chiar și într-o zi rece de iarnă? Să începem ziua discutând despre numeroasele beneficii ale încălzirii prin pardoseală radiantă.

Încălzirea în pardoseală, cunoscută adesea sub numele de încălzire electrică prin pardoseală sau doar încălzire prin pardoseală, a fost utilizată în case și întreprinderi încă din anii 1960. Fire sau țevi hidraulice așezate sub fundație. Acesta este motivul pentru care gazul, electricitatea și chiar energia solară pot fi folosite pentru a încălzi podelele unei camere.

Prin urmare, producătorii au răspuns nevoii de încălzire prin pardoseală producând o multitudine de opțiuni. Un exemplu este un sistem de rezistențe electrice între o rețea de fire de încălzire așezate sub podea, care generează căldură. După ce au fost izolate și conectate la sistemul electric al casei dvs., firele sunt gata de utilizare. O rețea de conducte hidraulice de sub podea facilitează distribuția apei calde. Izolația ascunde drumul către boiler sau pompa de căldură.

Cea mai eficientă rutină

Nu este greu de văzut că a avea podele mai calde este un avantaj major al instalării încălzirii prin pardoseală. Temperatura interioară a casei poate fi menținută la un nivel plăcut (până la aproximativ 28 de grade) pe tot parcursul anului în acest fel. Astfel, puteți experimenta fiorul de a merge desculț în orice anotimp.

Aici ar funcționa de minune atât caloriferele, cât și încălzirea în pardoseală.

Un sistem de încălzire invizibil

În comparație cu caloriferele, încălzirea prin pardoseală este mai puțin audibilă și mai puțin vizibilă. Cu alte cuvinte, ești dispus să suporti zgomotul care vine de la anumite sisteme de încălzire mai convenționale, dacă înseamnă să fii prăjită. Dacă scapi de calorifere, vei avea mai mult spațiu pentru a te juca cu diferite amenajări de mobilier.

Este posibil să faceți ajustări la sistem

Incalzirea in pardoseala este o necesitate în timpul iernii, dar cum rămâne cu vara? Unele forme de încălzire prin pardoseală pot fi de fapt convertite în aer condiționat prin pardoseală, ceea ce este o veste excelentă pentru lunile fierbinți de vară. Maricon are toate informațiile de care aveți nevoie despre cel mai bun sistem de încălzire prin pardoseală, inclusiv un senzor de temperatură care trece automat la apă rece atunci când temperatura exterioară depășește un anumit nivel.