Berlin – o destinație plină cultura și istorie

Berlinul, cel mai mare oraș din Germania, precum și capitala țării, nu este doar un important centru politic, cultural, media și științific, ci și cel mai mare oraș al țării. Scena de artă vibrantă a orașului include sute de galerii, evenimente și muzee, dintre care unele pot fi găsite pe Insula Muzeelor, care se află sub Patrimoniului Mondial UNESCO. Un city break în Berlin se remarcă prin aroma sa culturală distinctivă.

Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg este, fără îndoială, cel mai cunoscut sit istoric din tot orașul. A fost cândva simbolul unei națiuni aflate în război cu ea însăși, dar acum servește ca simbol al reconcilierii naționale și al păcii. Această enormă poartă neoclasică a fost comandată de regele Frederic Wilhelm al II-lea în 1788, iar designul ei a fost influențat de Propileea care poate fi văzută pe Acropola Atenei. Monumentul este realizat din gresie și se află la o înălțime de 26 de metri.

Reichstag-ul reconstruit

Palatul neo-renascentist cunoscut sub numele de Reichstag (Reichstagsgebaude) a fost terminat pentru prima dată în 1894 și a servit drept reședință oficială a Dietei Imperiale, până când a fost distrus de incendiul în 1933. Nu a fost folosit din nou decât după reunificarea Germaniei, moment în care a suferit o renovare de 10 ani și, în cele din urmă, a devenit sediul Parlamentului german în 1999.

Insula Muzeelor

Insula Spree, cunoscută și sub denumirea de Insula Muzeelor ​​(Museumsinsel), este unul dintre cele mai importante situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO din oraș. Insula este situată într-un canal care are 400 de metri lungime și este situată între râul Spree și Kupfergraben. Multe dintre cele mai vechi și mai proeminente muzee ale orașului sunt situate în această zonă, inclusiv Muzeul Vechi (Muzeul Altes), care a fost construit în 1830 pentru a adăposti bijuteriile coroanei și alte artefacte regale.

Memorialul Zidului Berlinului

Construcția Zidului Berlinului poate fi urmărită încă din 1961, când Germania de Est a închis jumătate din oraș în efortul de a împiedica locuitorii săi să evadeze în Germania de Vest. Până în 1989, când a fost dărâmat, zidul atinsese o înălțime de patru metri, a alergat pe 155 de kilometri, a străbătut 55 de străzi și avea 293 de turnuri de observație, precum și 57 de buncăre.

Astăzi, doar secțiuni minore ale acestei structuri, care este acoperită cu graffiti, sunt încă în picioare. Una dintre aceste secțiuni este o lungime de 1,4 kilometri care a fost menținută ca parte a Memorialului Zidului Berlinului (Gedenkstatte Berliner Mauer). Aceasta servește ca o amintire tulburătoare a ostilității care a existat cândva între țările Europei.