Turica – tărâmul culorilor și al peisajelor fantastice

 Peisaje fantastice, feluri de mâncare aromate, incredibil de gustoase și o cultură veche de mii de ani sunt elementele care fac din Turcia destinația perfectă de vacanță. Cu siguranță iubitorii de experiențe noi, trebuie să plănuiască o vacanță acolo care le va aduce pachetul complet pentru câteva zile de relaxare completă. Turcia este o țară a culorilor vii, plină de viață, care merită să se afle pe lista de destinații turistice de vizitat pentru anul 2021.

Terasele Pamukkale

Iubitori de fotografie vor avea parte de unul dintre cele mai frumoase și mai fascinante peisaje din întreaga Turcie. Veți putea vizita Terasele Pamukkale cunoscute și sub numele de Castelul de bumbac, care este una dintre cele mai faimoase minuni naturale a Turciei. Veți descoperi acolo o cascadă pe pantă, care da impresia unui câmp de zăpadă aflat chiar în mijlocul unei pajiști verzi magice. Pe măsură ce soarele apune, travertinele strălucesc din ce în ce mai tare, iar atmosfera și imaginea din fața voastră vi se va părea fascinantă.

Aspendus

Cunoscut pentru faptul că găzduiește ceremonia domnia lui Marcus Aurelius, și situat la sud de Antalya, Marele Teatru Roman din Aspendus  este unul dintre obiectivele cu cel mai mare potențial turistic din Turcia. De altfel, acesta este considerat a fi și un exemplu de urmat pentru poate teatrele de epocă clasică din lume. Pășește într-o atmosferă boemă, ruptă parcă de realitatea noastră ș bucură-te de toate frumusețile arhitecturale și detaliile oferite de Aspendus. Cu toate că teatrul este principalul motiv pentru care ar trebui să vizitezi Aspendus, în aceeași zona există și multe alte ruine care ar trebui admirate pentru o imagine cât mai clară asupra istoriei.

Hagia Sofia

Unul dintre cele mai cunoscute și mai vizitate obiective turistice din Turcia este chiar Hagia Sofia, care se află de altfel și în topul celor mai frumoase clădiri din lume. Exteriorul grandios, înconjurat de minaretele construite după cucerirea Otomană te va uimi cu siguranță, iar interiorul în care vei descoperi frescele încărcate de trecutul tumultos al Vechiului Constantinopol. 

Cappadocia

Cappadocia este destinația de vis pentru oricine este pasionat de culoare, iubire și momente romantice. Încadrată între stâncile și văile ondulate cu forme ciudate, dar misterioase aceasta este un alt obiectiv turistic de neratat dacă vă gândiți să faceți o excursie în Turcia. De altfel, aceasta este cunoscută și pentru plimbările cu aer cald, în care va puteți bucura în totalitate de priveliștea minunată și de peisajul sublim care se vede la picioarele tale. Dacă însă nu doriți să încercați o astfel de experiență, puteți să vizitați bisericile tăiate în roca, care datează încă din epoca bizantină, când Capadocia era un important sit creștin timpuriu.