Cum sa afli primul informatiile care te intereseaza?

Acum ceva timp putea trece chiar si o saptamana sau doua sau trei zile pana cand informatia ajungea dintr-un colt al lumii in altul, desi, uneori, distantele nu erau asa de mari. Motivul acestei intarzieri foarte mari tinea de lipsa unor mijloace de comunicare moderne, informatia circula... cu trenul, poate cu porumbei calatori, cu masina, chiar cu vaporul. Ziarele si corespondenta ajungeau la destinatar foarte tarziu, cand multe dintre evenimentele la care se facea referire erau deja istorie, se terminasera demult sau erau deja in alta etapa.

La cateva zeci de ani sau chiar sute distanta, astazi avem acces la informatie dintr-un click prin intermediul Internetului, dar putem sa o aflam rapid si de la tv, de la radio, din ziarul de dimineata. Informatia circula foarte rapid astazi, actualizarile permanente si flexibilitatea mediului online sau a radioului, a formatelor tv de la televiziunile de stiri au determinat o informare eficienta de fiecare data, obiectiva si clara, „curata”. Daca vrei astazi sa afli primul informatiile care te-ar interesa o poti face in doar cateva minute sau chiar secunde.

Cum? Intri intr-un browser mobil sau de pe Desktop, laptop, tastezi cuvintele cheie dorite pe Google, gasesti site-uri de stiri, ca de exemplu https://www.ora7.ro/ si  ai citit tot ce te interesaza, actualizat la minut. Daca nu vrei sa cauti informatia si vrei sa o ai mereu pe telefon sau pe calculator cand se intampla folosesti aplicatii mobile de News cu notificari, news alerts, sau permiti notificari in browser de la site-urile populare de stiri pe care le urmaresti de obicei. Abonarea la newslettere si alerte oferite de site-uri este o alta modalitate de a afla rapid cand s-a intamplat ceva.

Conturile de pe retelele de socializare ale site-urilor de stiri, institutiilor media pot fi surse bune pentru a afla mereu primul cand se intampla ceva. Urmarirea programelor tv de stiri, care sunt de cele mai multe ori foarte dese de-a lungul unei zile, ascultarea emisiunilor de radio, unde in caz de evenimente importante se intrerupe imediat emisia obisnuita si se relateaza informatia, iata alte metode de a afla ce te intereseaza imediat ce evenimentul respectiv are loc.