Unde pot fi tinute celulele stem?

Celulele stem sunt celule nediferentiate cu un potential foarte mare de diferentiere.Acestea stau la baza dezvoltarii tuturor organismelor si au un rol important in embriologie cat si in refacerea tesuturilor si a ranilor, sau la formarea de noi celule diferentiate in organe.Deasemenea, au un rol major in tratarea cancerului si a tumorilor.Celulele stem se impart in doua mari categorii, respectiv embrionare si adulte.
Celulele stem embrionare pot da nastere oricarui tip de celula sau tesut si se pot obţine din ţesut embrionar. Din pacate si din considerente etice, utilizarea lor este limitata.
Celulele stem adulte au o capacitate de diferenţiere ceva mai limitată si pot da nastere unor celule ce vor forma diverse ţesuturi, cum ar fi tesut hepatic, celule sangvine, tesut nervos, tesut osos.
Din cordonul ombilical se pot recolta doua tipuri de celule stem:
- Celulele stem hematopoietice, recoltate din sângele cordonului ombilical
- Celulele stem mezenchimale, recoltate din peretele cordonului ombilical, respectiv din gelatina Wharton.
Celulele stem au o compatibilitate de până la 100% in cazul unor transplanturi autologe, crescand la maxim sansele vindecarii copilului şi de pana la 50% in cazul altor membri din familie.
Celulele stem hematopoietice se pot folosi în tratarea unui număr de peste 80 de afecţiuni , in mod special ale sangelui.
In urma unor transformari, celulele stem mezenchimale pot regenera ţesuturi cum ar fi, miocard, ţesut hepatic, epidermic, cu o mare perspectiva de utilizare in medicina regenerativa, ce este considerate a fi medicina viitorului.
Decizia de a recolta celule stem pentru a asigura viitorul copilului tau este foarte importanta cat si stocarea celulor stem in banci specializate.Recomandam cu toata increderea ca stocarea celulelor stem sa fie facuta cu Banca de celule Stem Sure si pentru a sustine acest punct de vedere vom specifica cateva caracteristici unice ale Stem Sure.
Este singura companie din Romania ce le ofera clientilor sai rezultatul procesarii probei de sange placentar in termen de maxim sapte zile lucratoare.Acest aspect este foarte important pentru ca astfel vei avea dovada ca proba de sange placentar a copilului a fost procesata si stocata inainte ca celulele stem sa se degradeze.
Banca Stem Sure poate comunica parintilor rezultatelor probelor procesate si in termen de 29 de ore de la nasterea copilului.Prin procesarea probelor recoltate in termen de maximum 48 de ore le vor surprinde in perioada in care celulele stem inca se divid.Astfel, la momentul procesarii exista posibilitatea de a izola un numar de celule stem mai mare decat cel din recipientul de recoltare la cateva momente de la recoltarea la nastere a sangelui din cordonul ombilical si placenta.
Banca de celule Stem Sure utilizeaza cel mai nou protocol de procesare a probei de sange placentar si anume, separarea celulelor stem din proba de sange si stocarea acestora in recipiente.
Protocolul de procesare a celulelor stem presupune separarea integral manuala, astfel eliminand marja de eroare a aparaturii si garatand neinterventia suplimentara de nici un fel a vreunei substante chimice asupra celulelor stem, acestea aflandu-se printre prioritatile Agentiei Daneze a Transplantului.
laboratorul in care se vor procesa si stoca probele recoltate se bucura de acreditarea JACIE ce permite acceptarea probelor de celule stem la nivel international si de acreditarea Agentiei Nationale de Transplant.
Pana in prezent au fost efectuate 10 transplanturi cu probe recoltate si stocate de Stem Sure si in plus, a fost realizat primul transplant in Romania pentru tratarea autismului.
Prin pachetele pe care le ofera, Stem Sure Va asigura procesarea si stocarea ambelor tipuri de produse biologice ce pot fi recoltate in momentul nasterii, respectiv sange ombilical si tesut de cordon ombilical. Suplimentar se ofera stocarea in recipiente multiple, analize extinse ale probei, testare HLA gratuita, transport gratuit in situatia unui transplant.
Ne dorim ca motivele de mai sus sa fie suficienta pentru a va determina sa ne alegeti ca banca specializata in stocarea de celule stem.